Friday, 26 August 2011

Layak ke digelar pendidik/ckgu/tenaga pengajar?.-cikgu shida.

Cikgu shida. Mungkin anda semua dah familiar dgn nma nie. Yup.. Ckgu shida nie ratu miming dalam u-tube. First time ak dgr nma ckgu nie,tergerak jgk hati nk tgok apa la yg dibuatnya smpai vdeo dia hmpir dua juta org yg view. Mengikut ramalan aku la,msti vdeo dia pasal entertainment.. Yela,kalo psl2 agama xkn smpai jumlah view mcm tu. Kalo korg x malu kew berperangai mcm tu?. dgn status sbg pndidik plak. Sekarang nie CKGU MIMING nie jd pelakon plak.

PELAKON TELEMOVIE WWW. CIKGUSHIDA .COM


“Bukan sekadar ‘miming’, malah dia juga bakal menjadi pelakon hebat,” begitulah reaksi awal pengarah telemovie WWW. CikguShida.Com, Isqandar Jebat ketika ditanya mengenai penampilan sulung ratu miming, Roshida Abd Aziz atau lebih dikenali sebagai Cikgu Shida yang berjaya menambat hati hampir dua juta peminat laman web Youtube kerana aksi gila-gilanya.


Malah, gelagat kelakar dan penampilan bersahaja Cikgu Shida yang melakonkan pelbagai watak ketika sesi penggambaran turut ‘memecahkan perut’ kru hingga terpaksa dihentikan buat seketika.


Telemovie WWW. CikguShida.Com menampilkan pelbagai watak Cikgu Shida bermula daripada penarik kereta, gadis kampung cantik, menjadi bomoh serta ketua kampung, bakal menemui penonton untuk tayangan Aidilfitri tahun ini melalui saluran Astro.


Cikgu Shida ketika ditemui di lokasi penggambaran berkata, dia penat namun penampilan pertama dalam bidang lakonan sungguh menyeronokkan.


“Mana tak penatnya, kadangkala ‘shooting’ (penggambaran) habis jam 3 pagi. Besok ‘scene’ (babak) baru kena hafal dialog lagi.


“Mujur tuan director (pengarah) orangnya baik… asyik-asyik ‘cut’ (potong). Mungkin dia tak tahan melihat aksi (kelakar) saya,” katanya menceritakan detik awal babak pertama menjadi penarik kereta.




Cikgu Syida

Rabu, Jam 10 malam, 31 Ogos 2011, ASTRO WARNA

Mengisahkan tentang dua orang wartawan cik Baba dan Loqman yang mendapat tugasan untuk mencari cikgu shida di parit, perak bagi liputan eksklusif surat khabar keluaran pagi raya aidiladha. Tugasan itu perlu diselesaikan dalam tempoh 72 jam sebelum hari raya.








Dia nie dh lah pndidik. Sepatutnya tunjuk contoh yang baik kt murid2 sbg tenaga pengajar. Tp korang sndiri tgok. Dengan joget n menari pape nth. Dedah aurat?.. bnde kecik tu bg dia n pmpuan zmn skrg.. Pastu bukak n pkai tdung. Demi publisiti murahan ckgu miming nie rela ketepikan nilai n sensetiviti agama. Sory to say la. Baek  xpyh jd ckgu la. Duk umh,ngdap laptop n ko truskan krja melalak n menari2 ko tu.. pastu nnti producer plak pnggl brlakon.. rzeki "HALAL" ko tu dtg bergolek.. Insaf2 la... krja asl2 dh mulia.. elok dh.. tp nk jgk femes.. Kalau hdup ko femes kt mata manusia tp x kt "MATA" tuhan.. x jdik der..


"renung2kn la n selamat beramal"-prof izi,pnjm tagline jp..hehee


note tercicir : ak taw pasni msti ade org akn ckp kt aku mcm nie


                       1) "Ko cari salah ko dulu baru nak cr salah orang laen"
                       2)" Ko betul diri ko dlu bru nk btulkn diri org laen."


i hate those statement. Kalau korg nk taw,antra punca org Islam MELAYU mundur sbb pkai statement tu la. Korang kenal Imam Hasan Al-Basri  kn?. Bngsa dia x mndur sbb diorg berfikir based on al quran n hadis. Not like us(malay).. berfikir mngikut apa yg kita rse btul sedagkn kita x sedar yg kita brfikir mngikut nafsu dan pemikiran barat. Ada ilmu tp x pndai guna n slhguna. 


Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.. -
Imam Hasan Al-Basri..




~selamat brpuasa n hari raya..to ckgu shida too.. entry nie brtujuan nk suh kita sdr yg kita nie bkn hdup slma2nya,,

3 orang bdk spray kt dinding aku:

▪littleimie▪ 26 August 2011 at 03:41  

cikgu shida parit mmg femes.tapi saya pown tak minat sgt kat dia just ade lar tengok sket2 u tube dia.no comment sbb dia decide nak glamer cara begitu tapi kalau dah smp dr tutup aurat ke bukak aurat mmg agak menyedihkan..biasalah kan.. glamour boleh membuat org lupa diri sekejap... jap2 lagi ingat diri lar tu =D

Akue Achik 26 August 2011 at 03:57  

aku sokong post ni HABIS2an!

trtanya2 jgak aku..first vdeo dia pki tdung..skg da tbukak sna sini...

Ayie 26 August 2011 at 06:52  

yup..btul tu..glamor is killing our life..

Page Navigation Hack

~~boleh komen melalui facebook juga :)~~

jom click :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

afca little gurl..

~~Ruang iklan percuma untuk diiklankan~~
~~Ruang Iklan percuma~~

  © Blogger template 'The Base' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP